Portal berita terbaik anda

Dunia

(Video) Detik ngeri pemandu treler tercampak keluar rempuh tembok

Seorang pemandu tercampak keluar dari trelernya dan dilanggar sebuah kereta dari lorong bertentangan selepas mangsa terlelap seketika dan tidak memakai tali pinggang keledar, lapor Daily Mail.

Mangsa, Yuttapong Hawilee, 39, gagal mengawal kenderaannya di lorong kiri lalu masuk lorong kanan sebelum merempuh tembok pembahagi jalan di Chonburi, Thailand jam 10.30 pagi semalam.

Kejadian yang dirakam oleh dashcam dari sebuah kereta saksi di laluan bertentangan menunjukkan bagaimana mangsa tercampak keluar dari trelernya sebelum dilanggar kereta saksi, jenis Honda Accord.

Pasukan paramedik tiba dan segera membawa mangsa ke hospital, namun mangsa meninggal selepas beberapa jam kemudian akibat dari kecederaan yang dialaminya.

Polis kini sedang menyiasat punca kemalangan itu dan tidak menolak kemungkinan mangsa mungkin tertidur ketika memandu yang menyebabkan kenderaannya hilang kawalan.

“Dari apa yang kita tahu, treler ini tiba-tiba merempuh tembok, tetapi kita perlu cari punca kemalangan ini.

“Dari siasatan awal, polis percaya pemandu treler mungkin tertidur atau mengelak kenderaan lain. Polis juga percaya mangsa tidak memakai tali pinggang keselamatan ketika itu,” kata jurucakap polis.

Sementara itu, kereta Honda Accord yang terlibat dalam kemalangan itu dibawa ke bengkel untuk dibaiki dan pemandunya tidak mengalami sebarang kecederaan.

Loading...

Leave a Reply