Portal berita terbaik anda

Utama

Ustaz Ismail Kamus tenat, kini dirawat di ICU HKL

KUALA LUMPUR – Tokoh pendakwah bebas Datuk Ismail Kamus kini dirawat di Unit Rawatan Rapi (ICU), Hospital Kuala Lumpur akibat serangan jantung dan strok ringan, serta jangkitan kuman di paru-paru.

Menurut Exco Penerangan Pusat Rawatan Islam Darussalam Malaysia, Abdul Hadi Jusoh, veteran Pas itu dimasukkan ke wad sejak 26 April disebabkan keadaaan kesihatan yang agak lemah.

“Buat masa ini Tuan Guru masih berada dalam keadaan lemah dan sedang melalui proses rawatan serta pemantauan di ICU, Hospital Kuala Lumpur,” katanya dalam satu kenyataan di Facebook Pusat Rawatan Islam Darussalam Malaysia.

Abdul Hadi turut mengajak seluruh umat Islam agar mendoakan kesihatan Ismail agar beliau dapat terus berbakti pada masyarakat.

Ismail, 72, yang merupakan pengasas dan penasihat Persatuan Perubatan Islam Darussalam Malaysia pernah menjalani pembedahan jantung di Institut Jantung Negara (IJN) pada 9 Mei tahun lalu.

Beliau merupakan bekas Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Gombak Setia dan pernah memegang jawatan Ahli Jawatankuasa PAS Pusat.

Loading...

Leave a Reply