Portal berita terbaik anda

Viral

Tular budak darjah 3 kongsi tips cinta, ibu bapa masing-masing pun dah restu

Istilah ‘cinta monyet’ pada zaman sekolah menengah menjadi kebiasaan dalam kalangan para pelajar yang sedang meningkat dewasa.

Namun kisah cinta kali ini bukan pada usia remaja, sebaliknya mengenai kanak-kanak yang masih di sekolah rendah sedang hangat menjalinkan hubungan sebagai pasangan kekasih.

Duerra Mitilda, murid darjah tiga mengakui hubungan cinta dia dan kekasihnya Hezriq Shah bermula apabila terpandang satu sama lain ketika melalui koridor kelas masing-masing di sekolah.

Apabila ditanya mengenai keistimewaan teman lelakinya yang berusia 12 tahun itu, Duerra berkata Hezriq merupakan seorang yang pemalu dan penyayang selain gemar memberikan ayat-ayat manis.

Menerusi ruangan soal jawab bersama pengikutnya di Instagram, Duerra juga memberitahu bahawa ibu bapa mereka memantau aktiviti seharian malah merestui turut hubungan tersebut.

Kisah mereka berdua dikongsi seorang pengguna Facebook, Hisham Jejai Musa yang memuat naik beberapa paparan skrin Instagram pasangan tersebut sehingga mengundang perhatian warganet.

Rata-rata netizen geli hati setelah membaca pelbagai luahan hati dan tips pasangan berkenaan yang disifatkan amat berbeza dengan zaman kanak-kanak terdahulu.

Memang betul mak pak dah restu

Lain macam generasi sekarang ni

Seluar dalam pun mak ayah beli, ada hati…

Sekolah menengah lagi ramai pesaing

Aku ni dah tua pun belum berpunya

Patut la ‘single’, tak ikut cara adik ni

Loading...

1 Comment

  1. Nur Dini Dzulaikha(MALAYSIA)

    Aslm Duerra,
    Saya lebih kurang awk punya fans.
    Saya cuma nk kata, awk jangan la cepat sangat bercinta ya,bahaya tau

Leave a Reply