Portal berita terbaik anda

Viral

Terlalu rindu, ibu ini sanggup datang dari jauh nak jumpa anak tetapi dihalau

SUNGGUH besar sekali pengorbanan ibu dalam melahir dan membesarkan kita sehingga dewasa. Malangnya masih ada segelintir individu yang mengabaikan ibu mereka seolah-olah wanita itu tidak pernah wujud dalam hidup mereka.

Begitulah kisah yang terjadi terhadap seorang warga emas dari Indonesia yang dihalau oleh anaknya sendiri.

Menerusi sebuah video yang dikongsi oleh seorang pengguna Facebook, warga emas itu dilihat sedang menangis keseorangan di sebuah kedai makan.

Setelah diselidiki, warga emas itu datang dari Jamber ke Bali semata-mata ingin berjumpa dengan anaknya kerana terlalu rindu.

Walaupun jarak kedua-dua tempat itu agak jauh, namun dia mengagahkan diri setelah sudah agak lama tidak bertemu anaknya.

Malangnya, setibanya dia di Bali, anaknya bukan sahaja enggan berjumpanya malah menyuruhnya kembali ke kampung.

Ketika ditemui dia hanya mampu menangis dan sedekit kesal dengan tindakan anaknya. Bukanlah wang ringgit yang diharapkan, dia datang bertemu disebabkan terlalu rindu.

Malah, wanita tua itu siap membawa bekalan keropok yang menjadi kesukaan anaknya tetapi apakan daya, semuanya tidak dihargai lagi.

Loading...

1 Comment

  1. Lee

    Sy pernah alami tp nasib baik pemandu lori horn kuat…sy tersedar dan berhenti seketika di lorong kecemasan…10mint sambung balik drive. Tq kpd pemandu treler tu

Leave a Reply