Portal berita terbaik anda

Hiburan

Takut masuk neraka, Asif tetap solat walaupun dah memang ‘anak syurga’

‘Tak gurau Mi’, itu antara trademark popular daripada insan istimewa dikenali sebagai Asif.

Buat peminat Drama Spontan, pasti sudah cukup mengenali dengan pelakon ini yang sememangnya tak kering gusi gara-gara gelagat lucunya.

Asif atau Mohd Asyiff Suhaimi ini merupakan seorang remaja istimewa yang menghidap masalah autisme dan berasal dari Kelantan.

Namanya mula menjadi sebutan selepas YouTuber Syahmi Sazli yang juga merupakan sepupunya menghasilkan ‘Drama Spontan’ yang kemudian viral.

Kesan daripada itu juga, Asif semakin dikenali ramai dan kini tidak hanya netizen malah selebriti tanah air juga meminatinya.

Menerusi laman Instagram milik Syahmi Sazli juga, Asif sentiasa mendapat perhatian. Terbaru, Syahmi Sazli berkongsikan kisah Asif menerusi satu perkongsian foto.

Menurut Syahmi, dia menunjukkan satu video yang membuatkan Asif tertanya-tanya lalu dijawabnya akibat tidak solat.

“Semalam Mi tunjuk video orang putih buang ulat (botfly) dalam kulit. Asif tanya bakpo (kenapa) jadi gini? Mi oyak (bagitau) kalu tak solat jadi gini la…”

“Tiba2 tadi dia tanya…’Mi, Isyak masuk doh? (bukan tanya maghrib) Aku nak smaye (sembahyang), tidok gak masuk nerako’. Tangan kiri duk atas, tak cekat ajar dh,” tulis Syahmi Sazli.

Asif cuba solat buat netizen terharu

Menerusi foto, Asif dilihat cuba solat membuatkan ramai pengikut dan peminat meninggalkan pelbagai maklum balas.

Bahagian dia ada dah, kita yang waras ni…

Walau ada unsur lawak tapi…

Sumber: Syahmi Sazli

Loading...

Leave a Reply