Portal berita terbaik anda

Utama

‘Kenapa tak boleh minum arak, orang Jepun mabuk pun maju!’ – Siti Kasim

Provokasi lagi! Sengaja nak cabar kemarahan orang ramai nampaknya. Sebut sahaja nama Siti Kasim siapa tak kenal kan?

Wanita ini memang lantang menyuarakan isu-isu yang bertentangan dengan agama Islam seperti LGBT dan sebelum ini juga ada mempertikai hukum korban semasa Raya Aidiladha.

Baru-baru ini melalui Facebook, Siti nampaknya ada memuat naik beberapa keping gambar semasa lawatannya ke sebuah kawasan yang menempatkan ratusan tong arak di Jepun.

“Saya tak nampak orang Jepun mabuk dan memberi masalah kepada masyarakat, sebaliknya merekalah bangsa yang paling produktif di dunia,” antara maksud dalam tulisannya.

Aduh, sudah pasti apa yang dikatakan Siti memang bertentangan langsung dengan ajaran Islam yang tidak membenarkan umatnya untuk meminum arak.

Adakah status ini merupakan perlian dari Siti gara-gara pesta arak yang dibatalkan penganjurannya baru-baru ini?

Apa pun,pendiriannya ini mendapatkan pelbagai reaksi dari netizen yang kebanyakannya menyifatkan Siti Kasim sebagai ‘wanita neraka’.

Bukan sekali dia mengeluarkan kenyataan begini, tunggu sahaja selepas ini apa pula isu atau hukum agama yang mahu dicabarnya lagi. -CARI

Loading...

1 Comment

  1. Johnphoon

    Don’t manipulate n spin…. Siti mentioned self control n you spin it. What a cheapo crap. Many people drinking or not drinking are better personality than a lying spinning cheapo like you. You contribute NOTHING except tarnishing others as your main skill. What a loser.

Leave a Reply