Portal berita terbaik anda

Utama

‘Penjaga’ persoal isu bayaran, Asif mungkin tidak muncul lagi dalam Drama Spontan

Sejak akhir-akhir ini, kisah bintang Youtube Asif yang popular dengan video Drama Spontan mula mendapat perhatian media, apabila kini dikhabarkan berlaku pertelingkahan dengan Syahmi Sazli.

Sehingga ada ura-ura mengatakan bahawa Asif mungkin tidak akan muncul lagi dalam drama spontan tersebut, ekoran daripada salah faham yang berlaku.

Sejak ada penjaga Asif, semua jadi kacau

Tampil menjelaskan situasi sebenar yang berlaku, Syahmi menerusi laman Instagramnya, memberitahu masalah mula timbul apabila wujud pihak ketiga yang mengaku menjadi ‘penjaga’ kepada Asif.

Malah, masalah antara mereka mula timbul, disebabkan penjaga tersebut tidak berpuas hati dengan bayaran yang diterima oleh Asif.

Duit Asif pergi mane?

Namun menerusi IG isteri Syahmi, Anissa Faizul, dia bertindak ‘buka mulut’ mengenai isu bayaran tersebut. Menurutnya, dia mengesyaki bahawa bayaran yang diterima oleh Asif tidak digunakan untuk keperluannya.
Ini kerana, ada masanya Asif seringkali meminta wang dan lebih pelik lagi, telafon bimbit yang dibelikan oleh Syahmi kepada Asif juga dipercayai telah dijual.

 

View this post on Instagram

 

TRUE STORY PART 1 Penjaga vs Isteri Director . Assalamualaikum. Disebabkan pihak sana telah membuka cerita. Jadi izinkan pihak disini pulak bercerita. . Why payment Asif RM200? Kenapa bulan 7 baru payment? . Mula-mula Asif berlakon, pihak Syahmi membayar Asif dgn barang dapur, pakaian yang dipakai oleh Asif. Why dibayar melalui barang dapur & pakaian? Part yang ni, Nissa nak penjaga tu reveal sendiri siapa abahnya yang sebenar. . Payment RM200 dibayar start bulan 7 disebabkan penjaga mula bersuara. Kononnya takde perubahan atas Asif setelah berlakon. Ye takde perubahan. Nak ada perubahan mcm mana, duit bukan dpt dkt Asif pun. Payment wang, Syahmi bg bermula bln 7. Dan dibayar RM200 setiap kali belakon. . Bukan itu sahaja, hutang di kedai runcit kadang-kadang pihak kami jugak tanggung. Hal2 lain pun kadang-kadang kami jugak terpaksa hadap. So, dimana penjaga saat2 abah dia memerlukan wang? . Jangan bincang pasal payment la, if semua kos kami kena tanggung✌🏻 . Dan disini jugak nak terangkan yang pihak kami BELUM TERIMA APA2 WHATSAPP, MSG & SUARA untuk naikkan payment Asif. If ada, agak-agak duit tu Asif dapat rasa tak? Dimana hak Asif? Dan adakah pihak kami yang menggunakan Asif? Buka mata. Bukannya penjaga tidak tahu. Tahu. Cuma dia nak tegakkan benang yang basah.

A post shared by MAK ANAK SORANG (@anissafaizul) on

Tak minta duit, hargai apa yang Syahmi buat pada Asif

Tambahnya, Asif memang sangat senang dengan Syahmi yang banyak mengambil berat mengenai dirinya. Namun, kini mereka menjadi renggang selepas pihak penjaga mula memantau pergerakan Asif.

 

View this post on Instagram

 

TRUE STORY PART 2 Penjaga vs Isteri Director. . Kenapa pihak disini panas bila Asif rapat dgn penjaga? Actually dulu takde lah panas sgt pun. Lepas pd apa yg penjaga tu kata dkt Syahmi. Sejak tu la makin panas😋 Nak sy replay tak apa yg awak ckp dkt Syahmi? Sy masih simpan. . Tak perlu tunjuk ss yg awak bg duit dkt parents awak. Sbb kita dah tahu awk bg duit but duit tu tk ckup😁 Seriusly tak ckup. Dgn apa yg awak ada, awk patut bg lebih lg. Tp awak tkut nk bg lebih sbb awak tahu adik2 awak tkkn merasa duit tu. . Then psl Syahmi tk pernah lansung care pasal Asif & saudara dekat je tahu. Hello, saudara dkt tu sape? Ye mmg Syahmi tk pernah care psl Asif dulu. Sbb Asif bkn adik beradik dia. Awak ada kan, awak la care psl Asif. Now, bila Asif dgn Syahmi bru la Syahmi dpt care psl Asif. Tu pun ada jgk yg tk puas hati. Kitorang bkn mintak harta emas pun. Just hargai apa yg Syahmi dh lakukan dkt Asif. Ni tak, dpt duit bru puji Syahmi. Hargai Syahmi. Ingat Syahmi ni dia kerja utk bg duit dgn orang? . Kitorang tk busuk hati. Nak ambik Asif, ambik je. Bwk je dia g jalan2. But bg kitorang unfair sbb time Asif ok bru bwk jalan2. Kenapa dulu malu ke nk bwk jalan2? And tk fikir ke why Asif dgn Syahmi cpt je rapat? Dgn penjaga bkn main susah? Nk tahu kenapa? Sbb Syahmi selalu ada dgn Asif. Itu la jawapannya. . Ooo, dgn kitorang kena mtk kebenaran la? Org lain duk ambik Asif smpai 1pagi ok plk? Hahaha lucu la awak ni. . Rasanya ckup la dgn ulasan awak tu. Sy pun malas nk hurai sbb dgn ss yang ada ni cukup utk buktikan apa yg berlaku selama ni. Dimana duit Asif. Why kitorang pegang Asif. . Tak ckup tu reveal psal abah. Ada lg yg tertinggal😁 Reveal penuh, baru la story akan habis.

A post shared by MAK ANAK SORANG (@anissafaizul) on

Kami tak makan duit haram…

Susulan daripada itu, pihak penjaga Asif telah membuat satu maklum balas menerusi IG story, menegaskan bahawa pihaknya tidak pernah menggunakan wang yang diterima oleh Asif.

Malah, dia menegaskan bahawa dia juga memberi bayaran jika menggunakan perkhidmatan Asif, bagi tujuan mempromosikan produk yang dijualnya.

Selesai, pihak sana dah minta maaf

Walau bagaimanapun, Syahmi ada memuat naik video memaklum tidak mahu lagi mengulas mengenani isu tersebut dan telah menganggap ia sudah selesai, kerana pihak penjaga telah memohon maaf.

 

View this post on Instagram

 

Harap dgn video ni, semuanya terjawab n selesai..

A post shared by Syahmi Sazli (@syahmisazli) on

Harapnya selepas Asif akan kembali semula mewarnai Drama Spontan dan diharapkan hubungan baik yang terjalin antara mereka kekal tanpa ada salah faham lagi.

Sumber : Syahmi Sazli & Anissa Faizul

Loading...

Leave a Reply