Panas! Ebit Lew dipanggil ke Bukit Aman bantu siasatan gangguan seksual?

KUALA LUMPUR: Polis mengesahkan mengambil keterangan dan merakam percakapan pendakwah terkenal, Ebit Lew bagi membantu siasatan kes gangguan seksual di Bukit Aman, di sini, hari ini.

Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman, Datuk Seri Abd Jalil Hassan, berkata Ebit Lew dirakam keterangan bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 509 Kanun Keseksaan, Seksyen 14 Akta Kesalahan- Kesalahan Kecil 1955 dan Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998.

“Siasatan akan diteruskan sehingga pihak polis berpuas hati untuk merujuk kes ini kepada Jabatan Peguam Negara bagi mendapat nasihat dan arahan lanjut,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Abd Jalil berkata, pihaknya memohon kepada semua pihak supaya tidak membuat sebarang spekulasi dan provokasi bagi memastikan kes itu dapat disiasat dengan telus.

“Orang ramai juga dinasihatkan untuk tidak membuat sebarang penyebaran apa-apa juga bahan yang boleh menjejaskan siasatan pihak polis,” katanya.

Terdahulu, Ebit Lew ketika ditemui mendakwa kes berkenaan adalah satu fitnah yang sangat kejam dan melampau.

“Pihak polis mengambil masa lebih satu jam untuk merakam kenyataan saya. Saya memberikan kerjasama sepenuhnya,” katanya.

Loading...
Published
Categorized as Utama

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *