Portal berita terbaik anda

Viral

‘Dah ada anak pun bodoh’ – Pampers, najis ditemui pada gelongsor Taman Tasik Titiwangsa

Tindakan segelintir pengunjung Taman Tasik Titiwangsa yang melakukan vandalisme di taman rekreasi tersebut telah mengundang kemarahan netizen di media sosial.

Biarpun kejadian itu berlaku beberapa minggu lalu, namun masih ada yang tidak belajar dari kesilapan.

Dalam kes terbaru, ada ibu bapa yang tidak bertanggungjawab meninggalkan lampin pakai buang di taman permainan kanak-kanak.

Lebih teruk, beberapa kesan najis turut ditemui pada gelongsor.

“Beginilah keadaannya yang dapat dilihat di Taman Tasik Titiwangsa yang baharu sahaja lagi dibuka semula untuk kegunaan awam.

“Beginikah cerminan sikap masyarakat kita, dengan penjagaan kebersihan semasa menggunakan kemudahan awam di tahap paling minimal, dengan lampin pakai buang yang dicampak merata-rata.

“Walhal, tong sampah telah disediakan di setiap sudut di tamna awam tersebut untuk kemudahan orang ramai menjaga kebersihan. Tetapi beginikah rakyat Malaysia, hanya mampu berada di tahap minda kelas ketiga?” tweet dari Informasi Wilayah di Twitter yang juga menyertakan beberapa gambar sebagai bukti.

Netizen juga kesal dengan apa yang berlaku dan memberi beberapa cadangan kepada pihak berkenaan agar kejadian seperti itu tidak lagi berulang.

Sumber: Informasi Wilayah

Loading...

Leave a Reply