Portal berita terbaik anda

Utama

Nur Sajat ditangkap polis Arab Saudi

Usahawan kosmetik, Nur Sajat atau nama sebenarnya Muhammad Sajjat Kamaruzzaman, 35, yang mencetuskan kontroversi kerana berpakaian wanita ketika menunaikan umrah di Tanah Suci Makkah dilaporkan telah ditangkap oleh pihak berkuasa Arab Saudi.

Perkara tersebut dimaklumkan sendiri oleh waris terdekat Nur Sajat menerusi Facebook sebentar tadi.

“Berita terkini. Muhammad Sajjad bin Kamaruzzaman telah ditangkap lapangan terbang Jeddah. Dari konsul Malaysia di Jeddah,” tulis Nurnilam Sari yang juga sepupu kepada Nur Sajat.

Terdahulu, kes Nur Sajat dan kawan-kawannya telah dibawa ke pihak atasan, Kementerian Haji Umrah dan Kementerian Pelancongan.

Visa ‘tourist’ Nur Sajat juga dilaporkan telah disekat oleh kerajaan Arab Saudi.

Apa yang lebih membimbangkan, perbuatan tersebut jika tidak dihentikan, akan turut memberi kesan kepada rakyat Malaysia lain yang ingin menunaikan umrah selepas ini.

Loading...

5 Comments

  1. Deena

    Dasar dilahirkan lelaki will always be lelaki, pergi rumah Allah tempat suci pun nak tipu identity, so called she/he Allah mencipta kan Sajat Dan dilahirkan lelaki orang boleh tipu tapi Allah swt kita tak boleh tipu nasib baik tak dikenakan azab, Mekkah tu rumah Allah orang Islam pergi sana buat amal ibadah bukan tempat bersuka ria, Dan cepat 2 minta keampuaan Allah Dan pulang men jadi balik apa yang Allah cipta kan sebelum dilahirkan Sajat sebelum ajal menjemput pulang, Kita sesama umat Islam harus ingat mengingatkan bahawanya Allah menlakatkan lelaki tukar men jadi wanita Dan wanita bertukar men jadi lelaki.. Apa yang ada sekarang hanya pinjaman bila di liang kubur hanya kain karfan putih saja yang ada dibadan kita bukan kecantikan Dan harta Benda yang akan Dibawa hanya amalan ibadah yang akan tolong di bawah situ, Dan ajal maut tak ada satu pun tau bila kita akan dijemput pulang kepada Allah yang menciptakan. apa yang terjadi pada Sajat tu bermakna Allah swt masih sayang kan Sajat Dan saya doakan semoga Sajat sedar apa yang dia buat tu tak boleh diterima Allah swt Dan masih belum terlambat untuk bertaubat pintu taubat masih terbuka…

  2. pizi

    rejam sampai mati

    • LadyLina

      Semoga Sajjad dan keluarganya kembali ke pangkal jalan dan bertaubat…

      Benda efek pada negara kita… dan umat Islam khasnya…memalukan…

      Ni lah dia contoh kejadian akhir zaman..yang sebenarnya sedang berlaku…

  3. Lelaki sejati

    Nak denda ke apa ke hukamannya..jangan lupa pada mereka yang bersubahat / bersekutu dengan en. Sajat tu…ibunya pun nampak tak kisah dan tak tegur pun malah turut sama nampaknya.
    Bila balik ke Malaysia…harap pihak berkuasa menahan en. Sajat dan masukkan dia ke dalam lokap lelaki…baru ada akal …
    Buat main main di rumah ALLAH…adakah layak di gelar umat?

  4. Aku akan TERPERANJAT Jika Sajad and the bapok geng yg gi Mecca tu tak di tangkap oleh Kerajaan Malaysia…. tolong ehhh.. jangan gunakan SLOGAN MALAYSIA BOLEH… ini dah betul2 melampau punya perangai .. aku nak tengok jugak… Bear in mind ehh… Malaysia is a Muslim country.. sungguh memalukan … orang buat biadap tu datangnya dari Malaysia

Leave a Reply