Portal berita terbaik anda

Sukan

Malaysia jumpa Thailand pada separuh akhir Piala AFF Suzuki

KUALA LUMPUR – Malaysia berdepan laluan sukar selepas dijadualkan menentang juara bertahan, Thailand pada aksi separuh akhir Kejohanan Bola Sepak Piala AFF Suzuki pada awal bulan depan.

Thailand mara ke separuh akhir selepas menang selesa 3-0 ke atas Singapura pada aksi terakhir kumpulan B di Stadium Rajamangala, Bangkok, malam ini, sekaligus muncul juara kumpulan.

Malaysia pula mara ke separuh akhir selaku naib juara kumpulan B setelah menang selesa 3-0 ke atas Myanmar pada aksi terakhir pusingan awal di Stadium Nasional Bukit Jalil, semalam.

Perlawanan separuh akhir berkenaan akan menggunakan format timbal balik dengan skuad negara bakal melayan kunjungan Thailand pada 1 Disember sebelum aksi separuh akhir kedua di Bangkok, Thailand pada 5 Disember ini.

Dalam pada itu, Setiausaha Agung Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM), Stuart Michael Ramalingam menerusi posting terbaharu dalam laman Facebook FAM, memaklumkan tiket perlawanan separuh akhir pertama di antara Malaysia dan Thailand hanya akan mula dijual pada 29 November ini.

Beliau menjelaskan, ia disebabkan tiket perlawanan berkenaan dicetak di Bangkok oleh syarikat tiket yang dilantik Persekutuan Bola Sepak ASEAN (AFF) selepas berakhirnya perlawanan terakhir Kumpulan B, malam ini.

Ramalingam bagaimanapun berkata, peminat skuad bola sepak negara boleh mendapatkan tiket perlawanan berkenaan secara dalam talian di laman sesawang www.tickethotline.com.my bermula esok.

“Penyokong kemudian boleh menebusnya di kaunter penebusan tiket di Stadium Nasional, Bukit Jalil yang akan dibuka bermula pada Khamis ini sehingga hari perlawanan pada Sabtu,” katanya. – Bernama

Loading...

Leave a Reply