Kecoh pusat beli-belah Kompleks Pertama terbakar

KUALA LUMPUR – Pengunjung pusat beli-belah, Kompleks Pertama cemas selepas saluran asap yang terletak di bahagian dapur sebuah kedai makan terbakar di Jalan Dang Wangi di sini hari ini.

Dalam kejadian kira-kira pukul 3 petang itu, kejadian tersebut disedari oleh orang awam selepas melihat kepulan asap tebal keluar dari bahagian bumbung bangunan berkenaan.

Difahamkan, kebakaran tersebut tidak membabitkan sebarang kemalangan jiwa kerana orang awam yang berada di kawasan terbabit sempat menyelamatkan diri.

Jurucakap Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JPBM) Kuala Lumpur berkata, pihaknya menerima panggilan kecemasan daripada orang awam pada pukul 3.39 petang.

“Seramai 40 pegawai dan anggota bomba bersama empat jentera dari Balai Bomba dan Penyelamat Hang Tuah, Titiwangsa serta Sentul telah dikerah ke lokasi kejadian.

“Setakat ini, kita mendapati kebakaran berlaku membabitkan saluran asap di bahagian dapur sebuah kedai makan sebelum ia merebak ke kawasan lain,” katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Tambahnya, punca kejadian masih dalam siasatan dan kebakaran telah berjaya dipadamkan sepenuhnya. – K! ONLINE

Loading...
Published
Categorized as Utama

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *