Portal berita terbaik anda

Viral

Gadis tong gas dah kahwin

BACHOK: “Mula-mula ahli keluarga ketawa juga bila tahu tabiat isteri bersenam guna tong gas, tapi mereka okay saja,” kata suami gadis tong gas, Muhammad Salman Ahmad Ali Oi, 25.

Muhammad Salman selamat diijabkabulkan dengan Nor Syarmimi Sallehudin, 25, dengan sekali lafaz di Masjid Mukim Kubang Golok, jam 2.30 petang tadi.

Lebih menarik, tong gas kuning milik Syarmimi yang digunakan untuk membuat senaman turut menjadi tumpuan tetamu yang menurunkan tanda tangan dan bergambar.

Nor Syarmimi sebelum ini viral kerana mengamalkan rutin senaman yang unik menggunakan tong gas kosong seberat 16.6 kilogram.

Muhamad Salman berkata, dia bagaimanapun akan terus menyokong minat isterinya itu kerana turut meminati senaman angkat berat di gimnasium.

“Sebenarnya bagi pengamal kecergasan rutin guna bebanan berat adalah perkara biasa kerana banyak alatan juga berat seperti tayar lori melebihi 20 kilogram, angkat berat dan lain-lain yang perlu menggunakan teknik yang betul supaya tidak mendatangkan mudarat.

“Saya akan terus menyokong minat isteri mungkin selepas ini boleh belajar dengannya,” katanya ketika ditemui dalam majlis perkahwinan yang dihadiri lebih 1,000 tetamu di Kampung Kubang Golok , di sini, hari ini.

Sementara itu, Syarmimi berkata, beliau bersyukur majlis perkahwinan hari ini berjalan dengan lancar.

“Suami juga peminat latihan kecergasan dan kami berkenalan ketika bersenam di sebuah gimnasium di Kota Bharu. Syukur beliau dan keluarga mentua tak pernah halang minat ini.

“Selepas berbulan madu di Royal Belum, Perak, Jumaat ini, saya akan kembali sibuk melatih pelajar yang mengikuti kelas kecergasan,” katanya.

Loading...

Leave a Reply