Portal berita terbaik anda

Utama

Dua hari selepas Mejar Zahir pergi, isteri baru tahu dirinya hamil

Takdir Allah mengatasi segalanya! Selepas pemergian Allahyarham Mejar Mohd Zahir Armaya akibat terkena tembakan dalam demonstrasi di Kem Lok Kawi, Sabah, ada berita gembira yang diberitahu isteri arwah, Nour Shafinar Harun.

Menerusi perkongsian kakak Nour Shafinar Harun, Sha Qalif dalam Facebooknya, adiknya baru mengetahui dirinya hamil selepas dua hari pemergian arwah suami minggu lalu.

Kongsinya berita ini tidak sempat diketahui oleh adik ipar kerana Allah telah menjemputnya terlebih dahulu. Jika arwah ada sememangnya dia orang pertama yang akan gembira mendengar perkhabaran ini.

Doakan agar Inat terus kuat!

Alhamdulillah.. selesai semua urusan untuk balu isteri Mejar Zahir Armaya. Untuk adik ku.. Inat tabah lah atas apa yang telah terjadi.. redha

Alhamdulillah juga 2 hari selepas arwah pergi rupanya ada sinar baru balu positif hamil kalau arwah ada mesti dia happy sangat-sangat tapi malangnya arwah belum sempat tahu yang beliau akan menerima cahaya mata lagi..

Arwah tinggalkan penggantinya.. Semoga Inat kuat demi janin yang dikandung ye..

Untuk Izzul ini ada lah kenangan untuk Izzul ye.. nanti besar ingat ye sayang daddy pergi sebagai wira..

Mulakan kehidupan baru di Ipoh

Sementara itu, seperti yang dilaporkan Sinar Harian, Nour Shafinar dan anak-anak akan memulakan hidup baru mereka di Ipoh, Perak berdekatan dengan rumah keluarganya.

Malah sehari sebelum arwah ke Sabah, dia maklumkan kepada saya yang mahu kami berpindah ke Perak.

“Arwah minta kalau boleh carilah rumah di sekitar Ipoh supaya mudah jika ada apa-apa berlaku, saya dekat dengan keluarga dan ibu bapa,” katanya.

Mengikut perancangan asal, Nour Shafinar dan tiga anaknya, Muhammad Irfan Daniel, 10, Nur Adriana, 6, dan Izzul Zakly berusia 6 bulan, berpindah ke Ipoh pada November nanti sementara arwah akan memohon bertukar tempat kerja.

“Tetapi ketentuan tuhan tiada siapa yang tahu, buat masa ini saya perlu uruskan beberapa perkara berkaitan arwah dan daftar sekolah anak-anak, bila semua urusan selesai, kami akan berpindah dan mulakan hidup baru di sini, sama seperti yang diminta arwah,” katanya.

Sumber: Sha Qalif & Sinar Harian

Loading...

Leave a Reply