Portal berita terbaik anda

Viral

‘Dah macam nenek tua’ – Wanita tertekan muka bengkak, berkedut semasa hamil

Setiap wanita akan melalui proses kehamilan berbeza. Ada yang beruntung tidak mengalami sebarang alahan, tetapi ada wanita yang melalui alahan teruk pada trimester pertama saja dan tidak kurang juga yang menderita alahan sepanjang sembilan bulan mengandung.

Bagi Nor Sahira, dia diduga dengan muka yang membengkak sehingga mengubah wajahnya menjadi seorang wanita tua.

Dalam satu perkongsian di Facebook, Nor Sahira yang ketika itu mengandungkan anak ketiga berkata, belum pernah dia mengalami situasi seperti itu sebelum ini.

“Muka saya berubah teruk masa mengandung 3 bulan anak tiga. Muka saya naik bengkak, sembap, berkedut dan hitam. Awak semua terkejut. Saya berlipat kali ganda terkejut. Tak pernah pembawakkan budak seteruk ni. Masa mengandung, setiap hari stress nak berdepan dengan orang ramai. Saya cuma mampu senyum tapi dalam hati, hancur lebur,” tulisnya.

Namun, sebaik sahaja melahirkan anak, wajahnya kembali pulih seperti sedia kala, malah kulitnya yang dulu kusam menjadi semakin cerah.

Lepas bersalin, sedikit demi sedikit semuanya hilang. Bengkak mula surut, hidung besar mula elok, kulit makin cerah. Jangan tanya pakai produk ape. Sy tak pakai apa-apa. Yer ramai kata, terlalu berbeza. Macam orang tua, macam nenek, saya tak boleh menidakkan. Sebab memang itu yang terjadi dekat saya,” katanya.

Di akhir perkongsiannya, Nor Sahira melahirkan rasa syukur kerana suaminya banyak membantu sepanjang tempoh kehamilannnya yang lalu dan tidak pernah sekali pun merungut mengenai wajahnya yang membengkak itu.

“Alhamdulilah. Syukur kehadrat ilahi. Segalanya dah back to normal. Terima kasih pada suami yang sentiasa puji saya cantik, salaupun saya tahu sebaliknya dia nak sedapkan hati isteri dia,” ujarnya.

Loading...

Leave a Reply