Portal berita terbaik anda

Utama

‘Tiada bukti menunjukkan baginda adalah ayah kepada bayi berkenaan’ – Peguam

KEMELUT yang melanda rumah tangga Sultan Kelantan dan juga bekas ratu cantik Russia, Rihana Oksana Petra dilihat sudah pun terlerai apabila peguam kepada Sultan Kelantan mengesahkan bahawa pasangan tersebut sudah bercerai talak tiga.

Bukan putera raja?

Penceraian tersebut benar-benar mengejutkan ramai pihak kerana Oksana baru sahaja dilaporkan melahirkan putera sulung mereka yang diberi nama Tengku Ismail Leon Petra Bin Tengku Muhammad V Faris Petra.

Walau bagaimanapun, menerusi Daily Mail, peguam Koh Tien Hua memberitahu bahawa tiada bukti mengatakan Sultan Kelantan adalah bapa kepada bayi yang dilahirkan Oksana.

Oksana ucap terima kasih kepada yang menyokong

Sebelum ini, Oksana telah memuat naik satu posting mengenai rasa sedihnya dan berterima kasih kepada warganet kerana masih ada yang menyokong dan mengembalikan kekuatan dirinya selepas kontroversi penceraian tersebut tersebar.

 

View this post on Instagram

 

Saya sedang menulis dan saya tidak dapat menahan air mata dari mengalir…dan saya rasa tidak perlu untuk menahannya, kerana ia adalah tangisan kegembiraan dan kesyukuran! Saya masih tidak percaya yang saya menerima bergitu banyak mesej yang baik daripada anda semua. Daripada seluruh pelusuk dunia! Dan sudah tentu saya mahu beritahu kepada semua rakyat Malaysia: anda semua berjiwa besar, kerana menerima dan menyokong saya – seorang wanita dari negara asing dan membesar dengan budaya berbeza. Saya sangat bangga darah Malaysia mengalir dalam anak saya dan saya akan lakukan apa sahaja untuk dia membesar selayaknya dengan kasih anda semua. Dalam hidup saya, saya terpaksa menghadapi pelbagai jenis kejahatan, tipu daya dan hasad dengki. Tetapi anda meyakinkan saya bahawa masih ada kebaikan di dunia ini. Kalaulah saya berpeluang, saya mahu memeluk anda semua dengan kegembiraan . Sokongan dan dorongan anda semua amat berharga bagi saya. Mesej masuk tidak henti-henti, saya akan terus berkongsi kisah hidup saya dengan ikhlas dan jujur. Semoga Allah memberkati anda semua, kawan-kawanku! P.S. Hari ini genap 2 bulan umur Leon. Terus membesar dan bahagia si cilik duniaku.❤️

A post shared by Rihana Oksana Petra (@rihanapetra) on

Sudah cerai…

Beberapa hari lepas, peguam yang mewakili Sultan Kelantan telah mengesahkan lafaz cerai yang dibuat oleh Sultan Kelantan dan surat cerai talak tiga itu telah pun diserahkan kepada peguam Oksana.

Menerusi kenyataan tersebut pihak peguam mewakili Sultan Muhammad V, memohon semua pihak supaya menghormati privasi baginda.

Namun pihak Rihana Oxana Gorbatenko memaklumkan dia tidak pernah mendengar sebarang talak dijatuhkan secara bersemuka dengan dirinya.

Sumber: Daily Mail

Loading...

Leave a Reply