Portal berita terbaik anda

Utama

Suami lumpuh akibat kemalangan, isteri rayu bantuan sara tiga anak kecil

IBARAT sudah jatuh ditimpa tangga. Begitulah nasib ibu yang perlu menggalas tugas berat menjaga tiga anak kecil.

Lebih menyedihkan, suaminya pula kini terlantar sakit.

Suhana Abdullah, 29, berkata, kehidupan keluarganya berubah 180 darjah selepas suami, Mohd Zaid Mat Yusof, 33, terbabit dalam kemalangan di tempat kerja menyebabkan retak tempurung kepala pada Ogos tahun lalu.

Katanya, ketika kejadian, suaminya sedang memasang papan tanda kedai di Tumpat sebelum dia tiba-tiba tergelincir jatuh dan kepalanya terhentak di jentera forklift.

“Ketika kejadian, suami baru sahaja tiga bulan membuka perkhidmatan kimpalan dengan sepupu, malah banyak lagi barang yang dibeli belum digunakan lagi.

“Niat suami mahu tambah pendapatan keluarga tapi apa daya ini pula yang terjadi,” katanya.

Suhana berkata, dia yang tidak bekerja terpaksa mengharapkan ihsan saudara bagi menampung keperluan harian suami seperti lampin pakai buang, kapas, tisu dan susu mencecah lebih RM300 sebulan.

Katanya, dia juga turut risau memikirkan nasib tiga anaknya, Muhammad Zarif Ikhwan, 4; Muhammad Zaim Irsyad, 3; dan Muhammad Zafran Aiman, enam bulan.

“Buat masa ini, keluarga mentua dan ibu saya di Kampung Gong Manak, Pasir Puteh dan Kampung Wakaf Mek Zainab, di sini bergilir-gilir bantu menjaga anak kami apabila saya perlu berulang-alik ke hospital,” katanya.

Bagi yang ingin membantu, boleh menyalurkan sumbangan ke akaun Suhana Abdullah di Bank Simpanan Nasional (BSN) bernombor 03103-41-00002961-6.

Loading...

8 Comments

  1. Siti

    Hai.boleh bg I maklumat no. Telifon? Kami Nak bantu keluarga ni

  2. Isa M

    Assalam. Apa nombor yang boleh dihubungi?

Leave a Reply