‘SOP dua darjat ke?’ – Netizen persoal majlis tunang Elisya Sandha waktu PKP

Alhamdulillah. Tahniah diucapkan sekali lagi kepada pelakon Elisya Sandha yang baru sahaja melangsungkan pertunangan dengan anak sulung penerbit terkenal, Sheila Rusly iaitu Uzair Haqimy pada Ahad lalu.

Akhirnya, terjawab juga teka-teki yang bermain dalam fikiran netizen selama ini mengenai hubungan antara adik pelakon Fasha Sandha itu dengan anak teruna Sheila.

Bagaimanapun, dalam kegembiraan selepas menerima perkhabaran tersebut, kini timbul pula isu lain apabila seorang netizen mempersoalkan majlis pertunangan mereka yang diadakan sewaktu Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) berlangsung.

Majlis tunang waktu PKP, boleh ke?

Menerusi tweet seorang individu bernama Anis Ashaari, dia hairan macam mana mereka boleh mengadakan majlis pertunangan dihadiri keluarga masing-masing sedangkan sudah dinyatakan dalam SOP yang sebarang majlis keramaian tidak dibenarkan dalam tempoh ini.

Netizen  membanjiri posting berkenaan dengan komen-komen tidak berpuas hati terhadap perkara tersebut, tambahan lagi ramai yang terpaksa menunda tarikh istimewa mereka disebabkan PKP.

Bahkan, ada yang sempat berseloroh menyatakan SOP dibuat untuk rakyat marhaen sahaja bukan untuk VVIP dan geng kayangan.

Antara dua darjat?

Kita punya la tangguh

SOP untuk rakyat marhaen je ke?

Kebal undang-undang kot

Selagi ada wang, di situ ada jalan

Bukan golongan artis sahaja

Sementara itu, ada juga netizen yang meluahkan bahawa sebenarnya ramai juga ‘orang biasa’ yang melangsungkan majlis keraian sebegitu, bukan golongan artis sahaja.

Elisya Sandha merupakan seorang pelakon, model, penyanyi dan pengacara wanita Malaysia. Beberapa hari lepas, dia baru sahaja melangsungkan pertunangan bersama anak teruna Sheila Rusly, Uzair Haqimy Azman pada tanggal 30 Januari 2021.

Hmm. Kita bersangka baik sahaja, ya? Doakan semoga jodoh mereka berpanjangan dan selamat diijabkabulkan kelak!

Sumber: Twitter @AnisAshaari

Loading...

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *