Portal berita terbaik anda

Utama

‘Saya bantu dia, tapi dia caci saya’ – Syed Saddiq kecewa dicerca usahawan muda

KUALA LUMPUR: Menteri Belia dan Sukan, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman melahirkan rasa kecewa dengan tuduhan seorang usahawan yang mendakwa telah ‘ditipu’ kementeriannya.

Ahli Parlimen Muar itu berkata niatnya hanyalah untuk membantu produk usahawan tempatan agar dapat memasuki rangkaian kedai serbaneka 7-Eleven, namun sebaliknya beliau pula dicaci.

Menurut menteri berusia 26 tahun itu, beliau telah berusaha membawa produk-produk tempatan ke perhatian usahawan terkenal Tan Sri Vincent Tan termasuk produk milik usahawan muda yang mendakwa ditipu oleh pasukan kementeriannya.

“Saya lakukan semua bagi membantu dia. Sampai ke tahap jumpa pengendali utama 7-Eleven dan ucapkan terima kasih selepas ada penambahan produk anak muda ke rangkaian mereka, termasuk Hausboom.

“Pagi tadi, saya dimaklumkan salah seorang usahawan yang produknya masuk ke jemaah menteri, produknya yang saya promosikan kepada PM/DPM/Menteri termasuk dengan profil perniagaan dan produknya yang saya usaha untuk masuk rangkaian 7-Eleven dan yang lain, mencaci saya kerana tidak membantu dia,” jelas Syed Saddiq di media sosialnya.

Tidak mahu memanjangkan isu, Syed Saddiq mengeluarkan arahan untuk membayar semula kos penajaan yang dikeluarkan usahawan berkenaan.

Sebelum ini, pemilik jenama Hausboom, Azri Zahier Azmi melalui akaun Facebooknya mendakwa KBS menjanjikan promosi produk termasuk di Instagram Syed Saddiq, namun tidak ditunaikan.

Loading...

1 Comment

  1. yg aku penah baca sebelum ni, Hausboom dah lamaa masuk 7E wayyyy before these 120days-pending-IG-promo-issue kan?

    Rasa mcm penah baca kat FB owner Hausboom pasal dia jumpa PIC kat 7E dan PIC tu bg cadangan mcmana nk bg branding Hausboom lagi best prior entering 7E.

    Ni YB SS kata Hausboom masuk 7E atas initiative dia plak.

    Macam2 lah!

Leave a Reply