Portal berita terbaik anda

Viral

Orang Cina berhak kritik Agong sebab mereka pembayar cukai terbesar?

Lelaki dikenali sebagai Richard Chung ini berkata, orang Cina berhak untuk mengkritik Yang di-Pertuan Agong kerana mereka merupakan pembayar cukai terbesar dengan 90 peratus daripadanya dikutip daripada orang Cina.

Ini namanya bodoh sombong.

Bodoh kerana tidak tahu bahawa Agong dan Raja-Raja Melayu itu adalah ‘Tuan Tanah’ negara ini.

Pelik bila ‘penyewa’ mengungkit dia bayar sewa kepada Tuan Tanah. Sombong pula kerana merasakan kaum dia seorang sahaja yang hebat dan menyumbang.

Entah dari mana lelaki ini mendapat ‘fakta’ bahawa orang Cina yang menyumbang 90 peratus cukai, sedangkan kita semua tahu kaum jenis ini yang paling banyak lari dari membayar cukai.

Bahkan, majoriti besar penjawat awam dan pekerja di Malaysia ini adalah orang Melayu. Celah mananya Cina bayar cukai 90 peratus?

Kenyataan bodoh sombong Richard Chung ini adalah bukti bahawa kaum ini memandang rendah kepada Raja Melayu dan orang-orang Melayu sendiri.

Jadi penyelesaiannya senang. Kalau tak suka ‘menyewa’ di sini, berambuslah pergi cari tempat lain. Tak perlu nak tunjuk berlagak macam kaum kamu tu Tuan pula di Tanah Melayu. Tanah ni sudah ada tuannya iaitu Sultan dan Raja-Raja Melayu.

Loading...

7 Comments

 1. Lea lea

  Btul3, bgsa kafir tak sedar di untung, merempat di Tanah Melayu dan negara Malaysia tapi mau dilayan samarata dan jadi bodoh sombong konon kaum dia yg terhebat. Phuii bangsa x sedar diri, seperti melepas anjing yg tersepit.. Dibagi tinggal d negara Melayu tp Raja Melayu mahu dihentamnya.. Perangai serupa babi..!!

 2. Ami

  Hahahahaha. Dalam perjanjian sudah termaktub. Tak suka Malaysia boleh berambus.

 3. Uwajin

  Bangsa ini berperangai bergini kerana pemimpin mereka tidak main peranan seperti Profesor Koh Kay Kim. Bangsa ini berperangai serupa kominis sepertimana yg ditulis oleh seorang Profesor dari Negeri Cina dlm bukunya bertajuk ” Chinese Delima”.

 4. Didi

  Bodoh tu memang kaum tu. Penyumbang terbesar cukai adalah syarikat bumi GLC lah! Petronas Telekom PKNJ KDE MBI… dan pekerja gomen. Cinabeng paling ramai lari bayar cukai dan simpan duit kat singapork

 5. Nenek kau

  Tak payah nak membongak la siluncai.
  Mejoriti pembayar cukai adalah kaum bumiputra… kaum kau paling ramai lari cukai

 6. Borhan Karim

  Dgn lupa cina n keling adalah pendatang dlm negara ni, bodoh punya bangsa x baca sejarah ke? Klu nak di sini, ikut pepatah, di mana langit dijunjung disitu bumi dipijak, bingai punya cina, jgn lupa suku sakat kamu tu kominis

 7. Sall

  Bangsa pendatang babi ini memang kurang ajar. Pergi berambus ko keluar dari Negara ini. Tanah ini melayu punya…. Berambus ko balik ke tanah milik China tempat asal nenek moyang mamu

Leave a Reply