Cempedak Cheese

Portal berita terbaik anda

Utama

‘Nabi Muhammad bukan hebat sangat pun, jasanya bukanlah besar mana’ – Ain Zafirah

SEORANG wanita dikecam teruk netizen selepas mengeluarkan kenyataan berunsur penghinaan terhadap Nabi Muhammad SAW di Facebook miliknya.

Wanita yang dikenali sebagai Ain Zafirah Md Said itu menyifatkan jasa Nabi Muhammad sebagai biasa-biasa sahaja dan umat Islam tidak harus terlalu memuja nabi akhir zaman itu.

Ain Zafirah berkata, sirah Nabi dipelajari untuk dijadikan pengajaran bukan sebagai bahan angau mabuk cinta.

“Geli baca statement ni. Ya, kita perlu kenal kisah-kisah Nabi kerana nak ambil pengajaran! Bukan suruh dijadikan bahan angau mabuk cinta.

“Nabi Muhammad tu nak kata hebat sangat, alah biasa-biasa saja. Nak kagum sangat pun jasanya bukanlah besar mana, setakat jadi kaunselor perpaduan zaman Arab jahiliah saja,” katanya.

Berikutan itu, Facebook Ain Zafirah telah dihujani dengan komen-komen kecaman oleh netizen yang tidak berpuas hati dan kecewa dengan kenyataan yang dibuatnya.

49 Comments

  1. Zainal Abidin

    Budak belajar tak habis… Tak cerdik… Tak boleh pakai…

  2. Musa bin Jamaludin

    Ain tukar aje nama yang bukan Islamik kerana dangkal ilmu Islam. Cek iman awak. Nak cakap hal agama belajar dulu jangan hentam ikut nabi nafsu .

    • Sharol

      Subahnallahhh.. Sedihnya bila org islam sendiri yg memperlekehkan rasulullah.. Baca dan hadam kisah rasusullah. Tiada insan seistimewanya dlm alam ini sehinggakan Allah pun memgangggap doa kekasihnya.. Kita? Ya Allah.. Fitnah akhir zaman.. Ilmu tiada, tapi mahu menulis. Betula rasusulullah bkata, akhir zaman nnti kalam mjadi banyak.. Dah kau mjadi salah satu tanda akhir zaman.. Nauzubillah

      • Vannesa JM

        Kenpa Laa Kau Cakap Nabi Kamu Sendiri Begitu .. Kau Tau Kaa , Disebabkan Kau Orang Agama Lain Akan Pandang Rendah Pada Islam Disebabkan Kau Yang Agama Islam Sendiri Memperendah Nabi ..

        • qaseh

          ini tk apa lh nk marah atau kecam pun perempuan sbb tk pernah baca al-quran….tk tahu perngorbanan nabi muhammad s.w.t…semua ada dlm al quran

          • Noor Liza bt.Hashim

            Bertaubatlh adik ain…tolonglh…adik pergi beli buku mengenai kisah2 n sirah2 Nabi Muhammad…tolonglh adik…ini mmg x baikk…istighfarlh dik…kak doakn…Allah ampunkn adik n adik diberikn hidayah sblm terlambat….yer…bertaubatlh yer …

    • Farah marzuki

      Astafirullah hal Azim 😡

      • Ayahandafandyfarahaikal

        Ni sis,biar jadi JAHAT tetapi jangan jadi BODOH!1 je saya nak tanya,adakah manusia lain selain nabi muhammad s.a.w yang naik ke 7lapisan langit dalam masa 1 malam?dan adakah manusia lain yang boleh membawa senaskah buku yang sehebat AL QURAN?bodoh tu simpan sikit kak!adakah manusia lain dari nabi s.a.w yang boleh membelah bulan dan memasukan belahan bulan itu kedalam lengan baju dan keluar kembali seperti asal?belajar agama bagi betul lepas tu baru boleh jadi JAHAT akak weh supaya 1hari kita boleh pulang ke PANGKAL JALAN dengan rahmat allah😊🤗

    • Ayahandafandyfarahaikal

      Ni sis,biar jadi JAHAT tetapi jangan jadi BODOH!1 je saya nak tanya,adakah manusia lain selain nabi muhammad s.a.w yang naik ke 7lapisan langit dalam masa 1 malam?dan adakah manusia lain yang boleh membawa senaskah buku yang sehebat AL QURAN?bodoh tu simpan sikit kak!adakah manusia lain dari nabi s.a.w yang boleh membelah bulan dan memasukan belahan bulan itu kedalam lengan baju dan keluar kembali seperti asal?belajar agama bagi betul lepas tu baru boleh jadi JAHAT akak weh supaya 1hari kita boleh pulang ke PANGKAL JALAN dengan rahmat allah😊🤗

  3. Khairul Danial

    Nabi Muhammad yg dh jumpe Allah .. dh naik ke atas langit … dh tgk syurga neraka ko kate biase2…. belajar lh sejarah nabi tu sebelum berkata kata

  4. Iskandar

    Nama Ain Zafirah ada diceritakan dalam Al-Quran tak?

    Tak dengar la pulak nama Ain Zafirah dalam senarai pejuang Perang Badar.

    Tak dengar pulak nama Ain Zafirah dalam senarai mereka yang mempertahankan Negara masa Tentera Sulu masuk Sabah dulu.

    Dalam bidang ekonomi ka sahsiah pun tak de lak dengar nama Ain Zafirah.

    Apa yang hebatnya Ain Zafirah nih dan apa sumbangan dia pada negara dan dunia?

    Kalau nama pun tak sampai ke persada dunia malah dalam negara sekali pun, nak banding Rasulullah SAW lagi la jauh panggang dari api, bagai langit dan bumi.

    Rasullullah SAW wafat dan namanya mekar selama 1400 tahun sampai la sekarang. Ramai yang rindu. 1 billion muslim kenai dia… malah musuh islam pun kenai.

    Jika Ain Zafirah meninggal. Berapa hari nama tu mekar? cuma di kalangan keluarga & rakan je. Di kalangan manusia (muslim/non-muslim)? masa meninggal pun orang tak tau …

    So layak ke minah ni nak kata Rasulullah tu biasa2 je…

    • panji

      betui kata tuan. tau sikit cakap pandai.. malu lah

    • Jade

      Ain..pasni amik shadah balik..gi solat taubat then gi belajar agama..dgr ustaz cakap apa..kat youtube tu banyak..
      Kat akhirat nanti depa pegi kat semua nabi mintak syafaat nak masuk syurga..sume x boleh melainkan nabi kita jer Muhammad saw..tu ko cakap biasa2 jer.?? Sempat lagi nak bertaubat..moga ko diberikan hidayah..dunia ni sementara jer..

    • azly sadali

      Terbaik la ini mmg btoi.. Smp kiamat RASULULLAH SAW namany akidahny amalanny semua kebaikan ada pd diri RASULULLAH SAW. sempurna…

    • Yusliana

      Moga dibagi hidayah dan mimpi
      Ikut hati aku nk maki
      Tapi apakan daya mak bapak aku tk ajar
      Maki org
      Insyaallah dpt sesuatu yg baik sebagai pengalaman dan pengajaran sebab tk kenal lagi erti kehidupan…
      Harap muka je cantik mulut busuk mcm bangkai
      Itu jer la yg aku sempat tulis
      Supaya bila malaikat tanya nanti jari aku boleh bagi jawapan.
      Aminn

    • Anna

      Ni namanya cakap x guna akal. Sia2 mak bapak ko lahirkan ko.

  5. Adie

    Kesian beliau.. Semoga dpt hidayah..

    • mohammad sejeli bin johan

      rasa rasa nya minah ni nak mnunjuk pandai…wei minah…..agama kau agama islam….knape kau cakap tu trhadap Nabi Kita…..akai simpan kat buntut kaaaa…kaaa nak transform ke murtad….ya allah….

      • Noralatif

        X leh layan minah ni……nak popular nnti ramai yg tag dia
        Brtaubat dik ooii…….trgelincir ni

    • Muhammad Arif

      Semoga percakapan dia adalah kejahilannya bukan kerana kebencian kepada nabi saw.

    • Shahrul dom

      Budak xthu sejarh nabi2..mujizat nabi paling besar nabi muhamad smpi terbelah bulan kite dpt solat 5waktu sape pergi jupe allah isra,makraj besar pegobanan nabi utk umatnye sabda rasul 2pekara seorng selamat dunia akhirat adalah ikut AQuran dan sunahku.. malu kaum hawa mu ni nok tnye mu mari daripada mne.. klu mu boleh jawap mu class.. name ain ren mi nu.. alip be ter.. pok kolep mate bute.. muny.. esok2 padang masyal malu lh nk jupe nabi ckp gitu boleh jupe dok ahu..hu.hu.. umati..umati.. umatku..umatku..

  6. roy

    pakat cari ramai.. tibai ni btina lancauu..

  7. Razaq Sahibjahn

    Oh dear! Another Melayu Bitch in the lime light🙄semoga kau dapat hidayat dari Allah swt dan di ampuni dosa dosa kau wahai insan betina yg patut di Sula je sebagai pengajaran…. allahuakbar!

  8. Adib

    Ramai2 report polis atas penghinaan kepada baginda Rasulullah saw. Geng2 siti kassim jgn diberi peluang

  9. Zairul

    Semoga diberikan hidayah..

  10. Hha

    Hina nya betina ne….hg ne murtad ka apa
    ???
    Besok2 hg mampossssss kna sebattttt dgn malaikat xguna dah la vavi oii

  11. ramdhan nawawi

    alamak ni adik angkt siti kasim kot.kekasih allah kau ckp biase biase.allahuakbar.

    • Wadi

      Salam editor,
      Maaf kalau saya silap. saya rasa satu kesilapan kita ‘ulang tulis’ apa ayat2 yg menghina nabi kita yg telah tersedia dinista oleh mereka kerana apabile dikongsi menular adalah tajuk yg memalukan ini menjadi bacaan pertama kepada pembaca majmuk, saya sarankan ia ditukarkan ‘ulang tulis’ yg jijik itu. Maaf byk2 kalau saya khilaf.

      • Kau sanggup ke mpertaruhkn nyawa pegi bperang barisan hdpn mcm Nabi saw…. Cer bgtau ckit..

        Dibenci saudara mara krn tegakkn Islam

        Diancam bunuh tinggalkn kg hlmn utk taat perintah Allah..

        Infaq apa yg baginda ada utk Islam

        Travel jauh utk selamat Islam dn sempurna kn ajaran Islam…

        Jatuh bangun baginda demi Allah dn Islam Kau… Kau hadoo?….

        Taubat nasuha segera..

        semoga Allah terima taubat awk

        Jgn lupa doakn kami sekali spy x jd mcm awk..

  12. Jaga lah Tutur bicara suadara2.. Mungkin Account kena hack @ mungkin Di sengaja kan.. Jgn Mudah menghukum.. Allahhu..

    • Akhmals

      sedangkan nabi musa cemburu dengan kelebihan umat nabi muhammad SAW

      dia yang taktahu main sebut umpama menguap

  13. UmmuIzzah

    Semoga Allah memberi Taufik dan Hidayah kepada gadis ini,mudah2an apa yang diucapkan bkn kerana benci kpd Rasulullah tetapi kerana kurangnya ilmu agama…berisgtghfarlah dik mohon ampun kerana kejahilanmu..

  14. Kin

    Sengal… Nama sedap… Tapi kurang ajar

  15. Yeop

    Simpan ler sikit bodoh tu..Ain..walaupun terang-terang bangang.. yg awak pakai tudung tu ajaran sapa..wat apa pakai kalau Nabi Muhammad SWS..tak ada jasa sangat.. tu baru sikit..wahai Ain.. Nama awak tu dah sedap.. tp ajaran mana.. kan Islam yg dibawa oleh Muhammad SWS..sian kan kamu.. buta mata hati..seluruh dunia iktiraf Nabi Muhammad SWS.. Sengal

  16. uncle syuk

    kpd ain zafira kalo Nabi SAW tak hebat umat islam tak zikir nama Baginda selama 1441 thn..tp kerana hebatnya Baginda Nabi SAW dizikir bersama nama Allah SWT..sedangkan peluh Baginda berbau harum..peluh kau?

  17. Amiro

    Semoga Allah beri petunjuk dan hidayah kepada kamu.. Aamiin ya Robb..🌬️

  18. Jijah

    Satu hari kemudian…

    “Maaf account fb saya di hack”

    Tutup kes..😂😂😂

  19. iena

    subhanallah… dah nk kiamat ke… allahu… 😥…takutye.

  20. Kau sanggup ke mpertaruhkn nyawa pegi bperang barisan hdpn mcm Nabi saw…. Cer bgtau ckit..

    Dibenci saudara mara krn tegakkn Islam

    Diancam bunuh tinggalkn kg hlmn utk taat perintah Allah..

    Infaq apa yg baginda ada utk Islam

    Travel jauh utk selamat Islam dn sempurna kn ajaran Islam…

    Jatuh bangun baginda demi Allah dn Islam Kau… Kau hadoo?….

    Taubat nasuha segera..

    semoga Allah terima taubat awk

    Jgn lupa doakn kami sekali spy x jd mcm awk..

  21. Panji islam

    Kalau bukan nabi muhammad kamu kaum perempuan dah kena tanam hidup2…kalau hidup pun jadi hamba saja…bila islam datang martabat kaum wanita diangkat tinggi…malah sampai sekarang ledis first dah tu masih biasa biasa lagi…kalau tak kerana nabi muhammad,mereka yg lahir selepas nabi muhammad belum tentu ke syurga…sebab nabi muhammad minta pada hampir wafatnya nyawa…beliau meminta pada allah adakah umatku dijamin masuk syurga..allah swt berkata pada malaikat bahawa ada jaminan umat mu masuk ke syurga…dan hari ini kita harus mengucapkan terima kasih pada nabi muhammad dengan berselawat kepada nya…itu bukan biasa biasa itu luar biasa namanya…

  22. Jamal

    Belajar dulu Ugama ISLAM sedalam dalamnya ,baru kamu tahu betapa hebatnya Rasullullah .Sehingga kini ramai musuh ISLAM masih membenci beliau dan cemburu dgn kejayaannya memperkembangkan ISLAM.Belajar Akhlak Rasullullah dulu barulah kamu kenal siapa Rasullullah & Agama ISLAM itu sendiri.

  23. mariam

    jangan sembang je.mmg la kau xnmpk kehebatan Nabi skrg tetapi kau akan nmpk diakhirat nnti disitu baru kau tahu hebat ke tidak Nabi.skrg kau rasa kau yg hebat .sehebat mna pon kau .kau ttp akan ada bawah tanah tempat asal kau yg dijadi kn dgn tanah .soalan yg ditanya dlm kubur nnti pon ada kiatan dgn Nabi..kau rasa nabi tu hebat ke tidak😄

  24. Shahrul dom

    Budak xthu sejarh nabi2..mujizat nabi paling besar nabi muhamad smpi terbelah bulan kite dpt solat 5waktu sape pergi jupe allah isra,makraj besar pegobanan nabi utk umatnye sabda rasul 2pekara seorng selamat dunia akhirat adalah ikut AQuran dan sunahku.. malu kaum hawa mu ni nok tnye mu mari daripada mne.. klu mu boleh jawap mu class.. name ain ren mi nu.. alip be ter.. pok kolep mate bute.. muny.. esok2 padang masyal malu lh nk jupe nabi ckp gitu boleh jupe dok ahu..hu.hu.. umati..umati.. umatku..umatku..

    • Ayien

      Sebenarnya.. Ini je cara Dia nk tarik perhatian umum.. Nk soh org usha dia la tu.. Lpas tu, mohon maaf.. Itu je

  25. Ibnu azli

    Allahuakbar,
    Masyaallah,
    Astagfirullah,

    Luar biasa kata2nya, allah maha mendengar, maha mengetahui, darajat yg allah hadiah pd nabi nii, tempiasnya dpt pd kita, tidak terciptanya dunia, kalau x disbbkan NABI MUHAMMAD SAW, masih ke digelar beliau org yg biasa2 saje, rahmat yg kita dpt skrg nii adalah keberkahan drpd beliau, ain sebenarnya kite lah manusia biasa2 tu bukan nabi, NABI MUHAMMAD nii beliau nabi yg sngt2 luar biasa drpd nabi2 lain, kita doa lah utk dia dan utk kite sama, spy dijauhkan drpd2 kata2 or pemahaman seperti ini, waallahu a’lam

  26. ieysam

    JANGAN HINA NABI KAMI….!!!!!!!!

  27. Ripin

    Aduhai Ain yg budget bijak tapi sbenarnya bengap…..
    Andainya kau sorang yg jahil agama maka bertaubatlah dan blajar lah lag…..
    Tapi andainya kata2 tu dari stakat pengetahuan yg kau ada..maka simpanlah kebangangan kau tudan bertaubat serta sujudlah pada Allah Tuhanmu mmohon ampun…..sebab kita ni hamba Allah yg hina dan umat kekasihnya …Nabi Muhammad S.A.W….
    Kekasih Allah tu….bukan biasa2..
    Sujudlah..

  28. Ripin

    Aduhai Ain yg budget bijak tapi sbenarnya bengap…..
    Andainya kau sorang yg jahil agama maka bertaubatlah dan blajar lah lag…..
    Tapi andainya kata2 tu dari stakat pengetahuan yg kau ada..maka simpanlah kebangangan kau tu dan bertaubat serta sujudlah pada Allah Tuhanmu mmohon ampun…..sebab kita ni hamba Allah yg hina dan umat kekasihnya …Nabi Muhammad S.A.W….
    Kekasih Allah tu….bukan biasa2..
    Sujudlah..

Leave a Reply

Theme by Anders Norén