‘Mungkin kalau tak bagi zuriat kat sini, Allah bagi nanti kat sana..’ – Siti Elizad

Pelakon dan penyampai radio, Siti Elizad tidak pernah berputus asa dalam usaha untuk memperoleh cahaya mata sejak mendirikan rumah tangga bersama suaminya Shamsul Baharin, enam tahun lalu.

Memetik laporan Utusan Online, pelakon berusia 37 tahun itu menganggap ia sebagai satu ujian yang perlu diterima namun tetap bersyukur dengan apa yang dimilikinya.

“Alhamdulillah, mengenali diri saya jarang sangat bersedih. Jadi saya tidak malu untuk berkongsi. Tiada apa yang sempurna dalam dunia, jadi dalam masa yang sama saya mahu berkongsi kebaikan.

“Kebahagiaan bukan diukur melalui zuriat, walaupun sedih untuk ditelan tetapi kebahagiaan datang bila kita terima seadanya,” katanya.

Malah menerusi sebuah posting di Instagram baru-baru ini, penyampai radio Sinar FM itu mengakui sambutan Hari Raya mereka berdua pasti bertambah meriah sekiranya mempunyai anak kecil.

“Raya tidooo tahun ni. Apa lagi nak buat. Masih berdua. Ada baby kecik kan best,” tulisnya.

Walau bagaimanapun, pelakon Jalan Sesat Ke Syurga itu sentiasa bersikap positif selain dalam perancangan bagi menyambung semula rawatan kesuburan in-vitro (IVF).

“Mungkin kalau Allah tak bagi zuriat kat sini, bagi nanti kat sana. Itu janji Allah.

“Soal rawatan memang akan buat dalam tempoh terdekat. Sambung IVF kembali, cuma dalam tempoh pandemik kena cari waktu yang lebih sesuai,” ujarnya.

Loading...

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *