Portal berita terbaik anda

Utama

‘Jika benar, syahid buatmu…’ – Suasana pilu pengebumian jenazah Sheikh Khairil

KEJADIAN seorang pekerja kilang yang ditembak mati selepas mengamuk dan menetak dua rakan sekerjanya, sehingga seorang daripada mereka maut, Isnin lalu masih hangat diperkatan sehingga kini.

Sejak berlakunya kejadian menyayat hati itu, pelbagai spekulasi timbul berkenaan punca sebenar suspek berbuat demikian. Ada yang mendakwa, ia melibatkan penghinaan ke atas Nabi Muhammad SAW.

Selamat dikebumikan…

Walau bagaimanapun, jenazah lelaki yang hanya dikenali sebagai Sheikh Muhammad Khairil itu telah selamat dikembumikan di Tanah Perkuburan Islam Qariah Bayan Baru, pada petang semalam.

Semoga syahid buatmu…

Rata-rata netizen menzahirkan ucapan takziah untuk arwah dan berdoa agar pemergian arwah adalah satu syahid kerana menegakkan agama Islam.

Pemergian yang tidak sia-sia

In Syaa Allah, syurga buatmu…

Al–Fatihah

Loading...

3 Comments

  1. Yati

    Org kapir ni tak faham2 lagi ek. Tu lah, dah duduk berabad2 di tanah melayu ni masih tak faham2 ke yg ugama ni satu perkara yg penting dan sensitif bagi org islam. Org islam sanggup berperang kerana agama. So, beringat2 la ye lepas ni.

  2. Eddy

    Blog ni dalam pemantauan PDRM sebab jadi ejen cerita palsu.

  3. Wan Mohd Faris

    Xkan nk diamkan je org menghina nabi kita.. Sekurang2nya arwah sudah menyedarkan ramai org bukan islam supaya tidak menghina agama islam dan Rasulullah saw.. Dia telah menegakkan agama Allah, mungkin dari sisi undang2 perkara itu salah dan terlalu kejam.. tetapi di sisi islam bagaimana, adakah kita hanya mendiamkan sahaja hinaan itu.. Perginya arwah menjawab seribu pertanyaan dan membela agama dari dikhianati bukan sahaja dari kalangan org bukan islam bahkan org islam itu sendiri.. Fikir2kan

Leave a Reply