Portal berita terbaik anda

Jenayah

Isteri orang dicekup bersama kekasih

KUALA TERENGGANU – Seorang wanita yang berstatus isteri nombor dua dicekup dalam keadaan mengaibkan bersama kekasih dalam sebuah bilik di sebuah hotel tiga bintang di bandaraya di sini, selepas diserbu Penguatkuasa Jabatan Agama Islam Kuala Terengganu, pagi tadi.

Dalam serbuan kira-kira jam 7.40 pagi itu, wanita berusia 22 tahun dari Kemaman dikatakan sanggup memandu sejauh lebih kurang 160km semata-mata hendak melepaskan rindu kepada buah hatinya, 24, yang bujang.

Menurut sumber, pasangan yang mengaku sudah menjalin cinta ketika belajar sama-sama di sebuah Institusi Pengajian Tinggi Swasta di Kemaman menyewa bilik hotel berkenaan sejak petang semalam dan berhasrat kononnya untuk keluar hari ini.

Jelas sumber, mereka mengaku mengambil kesempatan cuti umum sempena Maulidur Rasul hari ini untuk berjumpa kerana sebelum ini masing-masing sibuk dengan urusan.

Kata sumber lagi, penguat kuasa terpaksa mengambil masa lebih kurang enam minit menunggu pintu utama dibuka setelah beberapa kali mengetuknya dan memberi salam.

“Sejurus pintu dibuka, pemeriksaan lanjut dijalankan sebelum mendapati pasangan itu berada dalam keadaan mengaibkan tanpa seurat benang di atas katil.

“Setelah disoal siasat, mereka juga mengaku sebelum ini pernah beberapa kali terlanjur dan kononnya sedang merancang untuk berkahwin sementara menunggu wanita itu bercerai dengan suaminya,” katanya ketika ditemui Sinar Harian.

Sementara itu, Pemangku Pesuruhjaya Hal Ehwal Agama Terengganu (JHEAT) Mohd Azam Awi ketika dihubungi mengesahkan tangkapan pasangan itu.

“Pasangan itu akan didakwa di bawah Seksyen 29 Enakmen Kesalahan Jenayah Syariah (Takzir) (Terengganu) 2001 kerana percubaan melakukan persetubuhan luar nikah,” katanya.

Loading...

Leave a Reply