Ciuman terakhir abi dan umi buat anak syurga, tenanglah di sana Khaleel Islam

Seorang bayi lelaki berusia 14 bulan terjatuh dari katil ketika berada di rumah pengasuhnya sehingga menyebabkan mangsa mengalami pendarahan dan retak tulang kepala, Sabtu, 22 Mei 2021.

Ketua Polis Daerah Dungun, Superintendan Baharudin Abdullah berkata, mangsa sebelum itu dihantar oleh bapanya ke rumah pengasuh berusia 24 tahun berkenaan di Paka pada jam 10.15 pagi.

Bagaimanapun, bapa mangsa kemudian menerima panggilan daripada isterinya yang memaklumkan anak mereka mengalami kecederaan di rumah pengasuh dan terus bergegas ke rumah pengasuh.

Sebaik tiba pada jam 10.30 pagi, lelaki berusia 30 tahun itu mendapati anaknya dalam keadaan lemah dan tidak sedarkan diri lalu membawanya ke Klinik Kesihatan Paka.

Mangsa diberi bantuan alat pernafasan yang kemudian mengarahkan mangsa dibawa ke Hospital Dungun dan dirujuk ke Jabatan Kecemasan dan Trauma Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ) Kuala Terengganu pada jam 5 petang.

Pemeriksaan awal tidak menemui sebarang kecederaan fizikal, namun imbasan CT Scan mendapati mangsa mengalami pendarahan di ubun kepala dan keretakan di bahagian belakang tulang kepala.

Suspek memaklumkan mangsa terjatuh secara terlentang dari katil dengan kepalanya terhendak di lantai ketika bermain.

23 Mei 2021, Ahad malam, mangsa dilaporkan meninggal dunia. Mangsa menghembuskan nafas terakhir di ICU Kanak-Kanak pada jam 10 malam.

Loading...
Published
Categorized as Utama

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *