web counter
Seorang pemandu Grab meluahkan rasa kecewa apabila tidak lagi dibenarkan untuk meneruskan perkhidmatannya dengan syarikat itu gara-gara menerima aduan daripada seorang penumpang. Dalam kejadian itu, pemandu yang menggunakan nama Frank Ocean menceritakan dia menjemput seorang penumpang dari Kolej Kinabalu, Universiti Malaya yang mahu dihantar ke satu destinasi. Walaupun terpaksa menunggu selama...
Keterujaan rakyat Malaysia mengundi pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) terbukti menerusi ribuan posting di laman sosial Facebook, Instagram dan Twitter sejak awal pagi Rabu. Kebanyakan netizen mengambil kesempatan untuk memuat naik gambar dakwat di jari bagi menzahirkan lunasnya tanggungjawab terhadap negara. Namun, antara yang paling menarik ialah posting seorang pengguna...
JOHOR BAHRU - Jabatan Kesihatan Negeri (JKN) Johor memandang serius terhadap insiden video tular seorang jururawat terlatih sedang memberi bantuan pernafasan kepada seorang pesakit sambil melihat telefon bimbit. Pengarah Kesihatan Negeri Johor, Dr. Selahuddeen Abd. Aziz berkata, makluman dan siasatan awal pihak JKN Johor serta Hospital Sultanah Aminah (HSA) di...
Rezeki Allah tu luas. Bak kata suami aku, sabar sayang. Ini baru permulaan, kita boleh pergi jauh. Aku ada Diploma Kejuruteraan dan suami aku ada Diploma Perniagaan. Masing-masing boleh mencari kerja kalau mahu. Aku pernah kerja di pejabat pada tahun 2014, bahaagian Sumber Manusia, gaji permulaan RM1,600 di Perlis tanpa...
Bulan Ramadhan hampir tiba. Masa ni la peniaga tudung sibuk bertungkus lumus untuk hasilkan tudung terbaru sempena Syawal nanti. Baru-baru ini, tudung bawal pocong ternyata menarik hati hijabista apabila tudung keluaran oleh Azzim Aziz habis dijual. Pada awalnya, fesyen pocong menyeramkan itu hanya untuk tujuan promosi sahaja. Namun pengasas tudung berkenaan...
Sejak kemenangan parti Pakatan Harapan pada Pilihan Raya Umum (PRU-14) yang lepas nama Syed Saddiq terus menjadi bualan netizen terutamanya di kalangan gadis dan wanita. Rata-rata mereka amat mengagumi Syed Saddiq sehingga sanggup mencari dan menjumpai gambar cinta hati Ahli Parlimen Muar ini. Ada yang sudah punah harapan dan kecewa setelah...
Semakin hari semakin ramai yang beralih kepada pembelian secara atas talian, bagaimanapun perkhidmatan pos tetap menjadi pilihan untuk menghantar barangan jualan kepada pelanggan. Namun, baru-baru ini kakitangan Pos Malaysia Berhad (Pos Malaysia) tular di laman sosial gara-gara rakaman yang menunjukkan beberapa pekerja membaling barangan pelanggan tanpa berhati-hati. Klip berdurasi 10 saat...
"Memang susah nak dapat kerja sekarang. Bila dapat kerja makan gaji, tak kiralah dengan swasta atau gomen, hadap sajalah segala yang depa tetapkan. Dalam sektor pekerjaan, kau jangan harapkan much appreciation dari orang atasan tau. Contohnya, kau buat kerja sampai malam sekalipun, peluh keringat sebaldi dah, kau jangan expect kau akan...
MENTERI Pertahanan Mohamad Sabu bukan saja sering membuatkan orang ramai terhibur dengan ceramah politiknya tetapi aksinya ketika keluar rumah sebagai menteri juga menarik perhatian netizen di media sosial. Menerusi perkongsian beberapa foto di media sosial hari ini kelihatan Mohamad Sabu atau lebih popular dengan gelaran Mat Sabu keluar dari sebuah...
Sejak Tun Dr. Mahathir kembali menerajui negara, segala tingkah laku dan apa sahaja yang dipakai oleh Perdana Menteri Malaysia ini cepat sahaja tersebar. Terbaharu, gambar beliau sedang duduk di kerusi dengan hanya berkaki ayam ketika berada di dalam sebuah majlis makan malam mula tersebar menerusi laman sosial. Gambar yang dikongsikan oleh...