web counter
BANGI – Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) menggesa orang ramai berhenti membeli dan menggunakan lima produk kosmetik yang dikesan mengandungi racun berjadual iaitu merkuri, hydroquinone dan tretinoin. Ketua Pengarah Kesihatan, Datuk Dr Noor Hisham Abdullah dalam satu kenyataan berkata, produk itu ialah Deeja Cosmetic Star Cream yang dikesan mengandungi hydroquinone dan...
Sistem Penguatkuasaan Automatik atau Automated Enforcement System (AES) adalah sistem penguatkuasaan keselamatan jalan raya yang beroperasi sepanjang masa, secara automatik, tanpa campurtangan manusia. AES mengesan dan merakam kesalahan trafik secara automatik menggunakan sensor dan kamera yang dipasang di kawasan yang sering berlaku kemalangan. Saman akan dikeluarkan secara automatik dan dihantar...
Permohonan Program Diploma Pendidikan Lepasan Ijazah (DPLI) Universiti Malaya 2018. Berita baik kepada graduan lepasan Ijazah Sarjana Muda (bukan pendidikan) yang ingin menjadi guru. Permohonan Program DPLI 2018 Universiti Malaya kini dibuka! Program Diploma Pendidikan Lepasan Ijazah ini adalah program yang ditawarkan kepada mana-mana pemohon yang memiliki sekurang-kurangnya Ijazah Sarjana...
Kerajaan negeri Terengganu kini membuka permohonan dana atau bantuan persekolahan bagi tahun 2019 bermula 1 hingga 21 Oktober 2019. Permohonan dana persekolahan Terengganu 2019 boleh dibuat secara online menerusia laman web idana.terengganu.gov.my. Dianggarkan 116,000 pelajar akan mendapat manfaat daripada dana itu yang melibatkan peruntukan sebanyak RM12 juta. Info Dana Persekolahan...
"Saya perlu nampak cantik agar rakyat miskin melihat saya sebagai bintang mereka," itu kenyataan yang pernah dilafazkan bekas First Lady Filipina, Imelda Marcos. Bertopengkan status First Lady, Imelda menggunakan wang rakyat Filipina selama lebih 20 tahun untuk bermewah-mewah dan berbelanja sakan. Sikap tamak dan boros isteri Presiden Filipina itu memaksa rakyat...
Sekali pandang anda mungkin terfikir wanita ini berusia 20-an. Tapi jangan terkejut kerana wanita ini cantik ini baru saja menyambut hari jadinya yang ke-42. Lure Hsu, dari Taiwan kini menjadi sensasi internet disebabkan wajah awet muda yang dimilikinya. Memang tak percaya usianya sudah menjangkau 40 tahun. Menurut Lure, rahsianya kekal awet...
Siapa yang tak sukakan raja segala buah iaitu buah durian. Ramai yang sanggup berbelanja ratusan ringgit untuk menikmati buah terseubt. Terbaru, Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani, Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek berkata, kerajaan akan membuat kajian terhadap khasiat memakan durian yang dikatakan baik untuk kesihatan lelaki. Memetik laporan Astro Awani,...
Tak pernah pula terfikir untuk nak curi duit satu sen sebab kalau curi pun apa yang boleh dapat, betul tak? Daripada curi satu sen baik lah curi RM100 terus boleh lah beli kasut baru ke. Tapi, pernah tak korang terfikir dengan mencuri duit satu sen ni boleh jadi jutawan? Ini...
Senarai terkini harga minyak petrol dan diesel minggu ini. Umum sedia maklum yang harga runcit rasmi petrol dan diesel di pasaran Malaysia telah ditetapkan secara mingguan bermula 30 Mac 2017. Langkah ini menggantikan penetapan harga minyak secara bulanan yang dilaksanakan sebelum ini. Berapakah harga minyak terkini mingguan Petrol Dan...
Sejak beberapa hari yang lalu, beg tangan Birkin dari jenama terkemuka dan mewah Hermes jadi bualan di laman sosial negara ini. Puncanya kerana ia antara barang yang dirampas dalam satu serbuan di kediaman bekas pemimpin negara. Sebanyak 284 kotak berisi beg ini telah dirampas. Ia mengejutkan netizen kerana harga sebuah...