web counter
Senarai terkini harga minyak petrol dan diesel minggu ini. Umum sedia maklum yang harga runcit rasmi petrol dan diesel di pasaran Malaysia telah ditetapkan secara mingguan bermula 30 Mac 2017. Langkah ini menggantikan penetapan harga minyak secara bulanan yang dilaksanakan sebelum ini. Berapakah harga minyak terkini mingguan Petrol Dan...
Sejak beberapa hari yang lalu, beg tangan Birkin dari jenama terkemuka dan mewah Hermes jadi bualan di laman sosial negara ini. Puncanya kerana ia antara barang yang dirampas dalam satu serbuan di kediaman bekas pemimpin negara. Sebanyak 284 kotak berisi beg ini telah dirampas. Ia mengejutkan netizen kerana harga sebuah...
SEORANG cikgu wanita yang tengah asyik mengajar mata pelajaran matematik di kelas 2 Mawar terhenti setelah melihat telatah seorang anak muridnya. Dia melihat murid itu meludah atas tangan dan mengosok-gosokkan di kepalanya. Disebabkan perasaan yang penuh curiga dan pelik, cikgu itu terus pergi ke muridnya dan bertanya. Cikgu : Ahmad, awak...
"Saya perlu nampak cantik agar rakyat miskin melihat saya sebagai bintang mereka," itu kenyataan yang pernah dilafazkan bekas First Lady Filipina, Imelda Marcos. Bertopengkan status First Lady, Imelda menggunakan wang rakyat Filipina selama lebih 20 tahun untuk bermewah-mewah dan berbelanja sakan. Sikap tamak dan boros isteri Presiden Filipina itu memaksa rakyat...
Tak pernah pula terfikir untuk nak curi duit satu sen sebab kalau curi pun apa yang boleh dapat, betul tak? Daripada curi satu sen baik lah curi RM100 terus boleh lah beli kasut baru ke. Tapi, pernah tak korang terfikir dengan mencuri duit satu sen ni boleh jadi jutawan? Ini...
Semakan senarai calon yang bertanding dalam PRU 14 seluruh Malaysia. Para pengundi boleh menyemak calon-calon bagi DUN dan Parlimen masing-masing secara online menerusi laman web rasmi Suruhanjaya Pilihan Raya Malaysia. Untuk membuat semakan, sila tekan sama ada DUN atau Parlimen dan pilih Negeri yang berkaitan. Kemudian, tekan butang semak....
Jadual dan tarikh pembayaran pencen kakitangan awam 2018. Jadual rasmi pembayaran pencen ini dikeluarkan oleh Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) untuk memudahkan para pesara kerajaan menguruskan perbelanjaan masing-masing. Selalunya pencen dibayar sehari lebih awal daripada gaji kakitangan awam. Berikut dikongsikan tarikh pembayaran atau jadual pembayaran pencen bulanan tahun 2018. Untuk...
Tarikh akhir pengeposan Pos Laju Sempena Hari Raya Aidilfitri 2018. Khusus kepada peniaga online, perlu dimaklumkan bahawa tarikh akhir pengeposan pos laju sempena hari raya Aidilfitri mestilah sebelum atau pada 9 Jun 2018. Peniaga perlu mengepos dan menerima tempahan sebelum tarikh tersebut supaya barang yang dipos selamat tiba sebelum...
Mesti ramai peminat yang nak tahu kat mana tersimpannya Infinity Stone terakhir iaitu Soul Stone. Dalam filem Avengers: Infinity War, akhirnya didedahkan lokasi tersimpannya Soul Stone. Ia tersimpan di sebuah planet di mana lokasi atau peta menuju ke tempat tersebut hanya diketahui oleh Gamora (anak tiri Thanos). Untuk mendapatkan Soul Stone, Thanos...
Pernah dengar tak kopi ‘Black Ivory’? Jika anda nak tahu, kopi tersebut dinobat paling mahal didunia. Tapi lepas anda tahu ianya diproses menggunakan tahi gajah, sanggup ke anda nak minum? Kopi ‘Black Ivory’ ini terhasil daripada hasil pencernaan najis binatang yang terkenal di Thailand iaitu gajah. Ia mula diperkenalkan oleh...