‘Berat sekarang tinggal 55 kg sahaja’ – Balkisyh kongsi rahsia kurangkan berat sebanyak 31 kg

0
617

Kalau dulu penampilan pelakon yang popular dengan watak Atul dalam drama Mak Cun ini biasa-biasa saja malah tuan punya badan sendiri mengakui tak kisah dengan badan sedikit berisi dan juga imej sempoi.

Tapi itu Balqisy yang dulu, terbaru penampilannya cukup berbeza sehingga membuatkan pengikutnya teruja. Makin cantik dan langsing.

Paling menarik ada cerita di sebalik perubahan tersebut dan perkara tersebut turut dikongsi oleh Balkisyh atau nama penuhnya Balkisyh Semundur Khan.

Ujar pelakon yang juga ibu kepada dua cahaya mata ini keinginan untuk berubah itu muncul bila orang sekeliling mula menegur tentang keadaan dirinya yang gemuk, selekeh dan buruk termasuklah insan yang dekat dirinya.

Dulu kami tak peduli

“Meh kami cerita sikit apa yang berlaku.Dulu kami pun ada masalah macam hampa semua. Kami tak pernah peduli pun pasal berat kami. Kami balun ja apa makanan yang ada depan kami sebab kami memang kuat makan.

Tapi bila badan kami makin besaq, makin banyak pulak penyakit yang datang. Kami keluar masuk hospital, paling sakit bila job berlakon makin tak ada. Kami tak salahkan sapa-sapa. Dah lumrah zaman sekarang semua nak yg slim melim kan, tu kami tak kisah sangat.

Semua kata kami gemuk, selekeh, buruk

Tapi hat yang kami kisah bila semua orang kata kami gemok, selekeh dan buruk termasuk org yg plg dekat dgn kami. Bila kami da single kami memang uruskan semuanya sendiri. Kami banyak pergi masuk event untuk meniaga cari rezeki. Sampaila kami jumpa founder produk nie dan bagi kami cuba produk dia.

Tanpa ada harapan apa-apa kami pun try jelaa sebab sebelum tu pun da makan macam-macam produk tapi sama ja badan tak turun pun.Tai BERLAKU KEAJAIBAN bila ada perubahan pada berat kami dalam masa yang singkat.

Nekad nak kurus

Jadi kami terus nekad nak kuruih dan buat badan, kami buat betul-betul sampailaa berat kami sekarang tinggal 55 KG sahaja.Nasihat kami kat hampa, untuk mencapai sesuatu kejayaan kita kena ada semangat dan usaha.

Produk-produk ni hanyalah untuk membantu mempercepatkan proses penurunan kita yang penting adalah diri kita dan kita ikut apa yang dia suruh. Bila dah slim nie alhamdulillah rezeki kami makin luas…Baru orang semua nampak kami ni.”

 

View this post on Instagram

 

Meh kami cerita sikit apa yang berlaku.dulu kami pon ada masalah macam hampa semua.kami tak pernah peduli pon pasal berat kami..kami balun jaa apa makanan yang ada depan kami.sebab kami memang kuat makan 😅.tapi bila badan kami makin besaq, makin banyak pulak penyakit yang datang.kami keluar masok hospital.paling sakit bila job berlakon makin tak ada.kami tak salahkan sapa2.dah lumrah zaman skarang smua nak yg slim melim kan 😎😎..tue kami tak kisah sangat..tapi hat yang kami kisah bila semua orang kata kami gemok, selekeh dan burok <termsok org yg plg dekat dgn kami>.bila kami da single kami memang uruskan semuanya sendiri..Kami banyak pergi masok event untuk meniaga cari rezeki..Sampailaa kami jumpa founder produk nie dan bagi kami cuba produk dia..tanpa ada harapan apa2 kami pon try jelaa..sebab sebelum tue pon da makan macam2 produk tapi sama jaa badan tak turun pon..TP BERLAKU KEAJAIBAN bila ada perubahan pada berat kami dalam masa yang singkat..Jadi kami tros nekad nak kuruih dan buat badan..kami buat betoi2 sampailaa berat kami skarang tinggal 55 KG sahaja.Nasihat kami kat hampa, untuk mencapai sesuatu kejayaan kita kena ada semangat dan usaha..produk2 nie hanyalah untuk membantu mempercepatkan proses penurunan kita..yang penting adalah diri kita dan kita ikot apa yang dia suruh..bila dah slim nie alhamdulillah rezeki kami makin luas..baru orang semua nampak kami nie..Bila kami rasa produk nie baguih kami pon buat keputusan untuk jual sendiri sebab kami yang guna dan nampak hasilnya.kami nak kongsi dengan hampa dan supaya hampa pon boleh slim macam kami.Kami tak nak juai produk yang tak sedap dan x berkesan..sama juga macam produk makanan yang kami juai.yang paling penting bila badan da selim nak pakai baju apa pon cantik 😎😎.kami tak perlu risau sebab produk nie tak buat kami rasa lapar dan rasa nak makan yang melampau2 sangat macam dulu2 kala.kalau makan berat2 pon kami akan buang balik lemak dan toksik dalam badan dengan air masak sahaja.sampai sekarang kami masih maintain guna produk nie tapi amik 1 minggu 1 kali sahaja.Hampa tak nak slim mcm kami kaa??haaa meh dm kami yaa 😎😎 @superlemonwithstevia #juskurusviral #juspalinglazat #jomkurusmacamatol

A post shared by Balkisyh Semundur Khan (@qalesyakiss) on

Menurut Balqisy, apabila berjaya mengubah diri barulah tawaran berlakon mula kembali dan lebih menarik dia juga turut menjual produk yang digunakan.

Malah pesannya tak mustahil untuk seseorang itu menurunkan berat badan asalkan ada tekad dan semangat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here