Anggota tidak pakai pelitup muka? Ini penjelasan Ketua JSPT Kuala Lumpur

KUALA LUMPUR – Seorang anggota Trafik Kuala Lumpur membuat laporan berhubung tindakan seorang individu yang mengambil gambarnya dan tularkan di media sosial kerana tidak memakai pelitup muka.

Tampil memberikan penjelasan, Ketua Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) Kuala Lumpur, Asisten Komisioner Zulkefly Yahya berkata, kejadian berlaku ketika anggota tersebut sedang bertugas.

“Anggota berkenaan mengawal jalan raya di sekitar Jalan Tunku Abdul Rahman dan Lorong Tunku Abdul Rahman 7 iaitu kawasan pasar malam mulai jam 1 petang hingga 10 malam, pada Rabu.

“Pada jam 8 malam dia baru berbuka puasa bersama lima rakan sekerja yang lain di bawah sebuah khemah di persimpangan Jalan TAR dan Jalan Asfahan (berhampiran Sogo).

“Selepas berbuka puasa anggota ini menuju ke motosikal untuk meneruskan tugasannya dan dipercayai gambar tersebut telah dirakam sebelum dia memakai semula topeng muka dan helmet untuk meneruskan rondaannya,” katanya dalam satu kenyataan, pada Jumaat.

Mengulas lanjut, Zulkefly berkata, anggota trafik itu telah membuat laporan polis pada Khamis kerana cubaan menjatuhkan maruahnya dan PDRM.

Loading...
Published
Categorized as Utama

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *