Portal berita terbaik anda

Hiburan

Alicia Amin berang tidak dibenar beli arak di KLIA

Alicia Amin bukanlah nama asing dalam dunia hiburan lagi-lagi dia sering terpalit dengan kontroversi berpakaian seksi dan gambar separuh bogel sebelum ini. Walaubagaimanapun gadis berusia 23 tahun ini tidak kisah dengan kecaman dan kritikan yang diterima.

Namun baru-baru ini, pelakon Meh Sandar Pada Aku itu telah memuat naik status di laman Twitter milknya berkongsi rasa tidak puas hati mengenai Muslim di Malaysia yang tidak dibenarkan membeli minuman keras di Zon Bebas Cukai di KLIA.

“Saya baru dapat tahu sejak kebelakangan ini orang Muslim di Malaysia tidak boleh membeli minuman keras di Zon Bebas Cukai, KLIA. Bagus kita semakin mundur ..” katanya menerusi tweet itu.

Tweet berkenaan turut disertakan emoji tangan dengan isyarat lucah dan ia telah mendapat perhatian netizen yang rata-rata memberikan pelbagai komen dengan pendapat masing-masing mengenai perkara tersebut.

Ini bukan kali pertama perkara sebegini berlaku kepada Alica. Sebelum ini pun timbul beberapa isu sehinggakan ramai orang mempertikaikan agama sebenar Alicia. Namun, semua itu tidak diendahkannya dan begitu juga dengan perkara yang ini.

Malah, Alicia masih tetap dengan pendiriannya terhadap isu itu kerana merasakan ia tidak adil untuk jurujual itu tidak mahu menjualkan minuman yang dia mahukan itu hanya kerana dia adalah Muslim serta meskipun dia dikecam teruk di Twitter.

Loading...

Leave a Reply